دانشکده پزشکی شیراز
سبد سلامت(خواص کدو حلوائی)
کدو حلوائی و خواص آن
یکی از مهمترین میوه ها در فصل سرد و خشک پاییز و زمستان، میوه کدو حلوایی است که سرشار انواع آنتی اکسیدان است . آنتی اکسیدان همان ماده مهمی که در بدن ما با ایجاد سلولهای بدخیم مبارزه میکند و در شادابی و طروات پوست هم بسیار موثر می باشد.
این میوه پوست نارنجی، سرشار از ماده اولیه"ویتامین آ"می باشد.
میوه کدوی تنبل، به جز پیش سازهای ویتامین آ، پر از ویتامین ب و ث، کلسیم، آهن، منیزیم و فسفر می باشد. این میوه فیبرزیادی هم دارد.
یک نکته جالب دیگر اینکه مقدار چربی و قند این میوه بسیار کم است . به طوریکه هر ۱۰۰ گرم این میوه فقط ۲۰ کالری قند دارد . این میوه بخاطر خواص ویژه ای که دارد در رژیمهای لاغری معجزه میکند چون هم ریز مغذی ها را تامین میکند و در حالی که گرسنگی را برطرف می کند یک میوه کم کالری است.
این میوه طبیعت سردی دارد، که با پخته شدن از سردی آن کم میشود و برای سیستم گوارش مفید می باشد.
این میوه به دلیل خواص دارویی که دارد برای سلامت پوست و درخشندگی آن بسیار مفید می باشد.
دکتر محمد ابراهیم زحلی نژاد
گروه طب سنتی ایران دانشکده پزشکی شیراز